Billinge Krukmakeri

Historik

Billinge Krukmakeri skapade vi tillsammans min man Dennis och jag 1990.
Vi ville arbeta tillsammans och hade en stark vision hur vi ville leva vårt liv tillsammans.

Vi hade slagit ner våra bopålar på en gård i Billinge och där fanns alla möjligheter att förverkliga vår dröm. Och det gjorde vi.

Vi startade med traditionellt lergods som fann sig naturligt för oss. Det var en keramik vi kunde göra tillsammans Dennis drejade och jag dekorerade. Efterhand så blev drejningen något vi båda ägnade oss åt och vi skapade både gemensam keramik och var och en hade sina kollektioner. Men den gula traditionella keramiken har funnits vid vår sida under alla år och blivit vårt signum som vi gemensamt tog fram. Under våra år på Billinge Krukmakeri startade vi upp Billinge Galleri och en tillhörande konstförening. Vi välkomnade in konstnärer i både måleri och konsthantverk att ha en plats att ställa ut och samtidigt ge landsbygden en plats där man kunde ta del av konst och konsthantverk av hög kvalitet.

Vi har haft otroligt mycket fina möte med våra besökare och kunder. När efterfrågan på kurser kom så anammade vi det. Idag har vi en omfattande kurs och event verksamhet som är ett mycket trevligt komplement till krukmakeriet.

Nu driver jag krukmakeriet vidare efter att Dennis avled hösten 2018 till min och våra barn Isak och Amandas stora sorg och chock . En mycket stor förlust av en djupt älskad man och pappa .
Nu är det min livsuppgift att driva vårt krukmakeri vidare och dela med mig av min keramik och att ge mina kurselever en kreativ plats att arbeta keramiskt på.

Kunder har möjlighet att ta del av keramik som är framtagen här och rakt igenom handdrejad och handgjord.

9/12-21
Berit Tuvesson

Årtal 2001